Importing vCard files from Nokia N9 to Android

I had some issues with importing contacts from Nokia N9 to Nexus 5. vCards with embedded images from N9 did not work in Nexus 5.

Actually there were two problems. No images were shown with contact and import of some of the vCards with images failed altogether.

Here is a short tutorial what to do to get everything working.

First just export contacts from N9 to files. A .vcf file for each contact will be created to MyDocs/Contacts on N9 (where Contacts directory has been localized, so for example it could be MyDocs/Osoitekirja). Copy the whole directory to your computer and run this sed in it:

sed -i 's/PHOTO;TYPE=PNG;ENCODING=b/PHOTO;ENCODING=BASE64;PNG/' *.vcf

That will fix the image information with the base64 encoded images. After that the start of the first line of the base64 encoded PHOTO field should look like this:

PHOTO;ENCODING=BASE64;PNG:

The other problem was with ADR field in vCard file being just before PHOTO field. For some reason vCards with PHOTO field following ADR field would not import at all to Nexus 5. Fix to this was to add EMAIL field just before PHOTO field

EMAIL;TYPE=HOME:first.last@example.com

After these fixes just copy the whole directory to android (via mass storage) and then import it from Contacts app.

Categories: N9, Android, English
Date: 2014-03-15 17:51:05

Nokia 808

Vaihtelu virkistää. Nokian hylkäämä Symbian-kännykkäalusta vetelee viimeisiään. Erityisesti hirviökamerapuhelin 808 jää viimeistään unohduksiin, kunhan Nokia julkaiseen ensimmäisen oikean Windows 8 Pureview-puhelimen. Huhujen mukaan tämä tapahtuu aivan kohta. Tilanne näkyy kivasti kauppojen halussa päästä eroon 808-varastoistaan. Hinnanalennukset ovat siis alkaneet.

Kuvien ottaminen on kivaa, joten 808 tuli postissa kotiin. Onko se nyt sitten hyvä. Päivitin puhelimen heti aluksi Symbianin uusimpaan versioon ja siirsin N9:stä tekstarit ja yhteystiedot. Kaikki perusjutut toimii hyvin.

N900, 808 ja N9

Yleisilme uusimmassa Symbianissa on vieläkin aika karu. Aivan näkyvimmät paikat, kuten kotinäytöt ovat kyllä ajan hengen mukaisia, mutta muuten ohjelmien valikot ja käyttölogiikka on todella vanhahtavaa. Loppuen lopuksi tämä ei kuitenkaan ole kauhean iso ongelma, sillä ohjelmat ovat helppokäyttöisiä ja toimivat nopeasti. Pari varsin rasittavaa puutetta Symbianista kuitenkin löytyy. Isoin ongelma 808:ssa on nettiselain. Se ei ole kovin sulava. Onneksi Operan tuttu mobiiliselain toimii hyvin. Toinen pettymys on CalDAV-tuen puute. Googlen kalentaria ei siis saa synkronoitua puhelimeen (tai saa exchange-protokollalla, mutta Google on kertonut lopettavansa sen tukemisen 2013 kesällä).

Ohjelmatarjonta on omaan käyttöön ihan kelvollista. Pari hyvää N9:stä tuttua ohjelmaa sekä toimiva XMPP/gtalk:ia tukeva pikaviestiohjelma löytyy. Myös kosketusversio Puttystä on todella hyvä. Nämä riittävät. Ovi-kaupan haku on jostain syystä todella huono, joten ohjelmia joutuu googlettamaan.

808:n vahvin puoli on tietenkin kuvausominaisuudet. Nexus 7:n hankinnan jälkeen älypuhelimen käyttö on rajoittunut lähinnä epä-älyllisiin puhelinjuttuihin ja satunnaisten kuvien räpsimiseen. Tällaisessa käytössä 808 todella loistaa. Varsinkin hämärässä ja sisällä saa paljon parempia kuvia kuin N9:llä tai N900:lla.

Muihin alustoihin verrattuna (Maemo, Meego ja Android) 808:n Symbian on ruma, mutta erittäin toimiva. Siinä ei ole mitään erityisen ihmeellistä, muttei mitään ylitsepääsemättömän huonoakaan. Pienellä hiomisella ja uudella graafisella ilmeellä Symbianilla olisi voinut vielä jatkaa, mutta sen kuolettamisen ymmärtää myös helposti. Erityismaininta täytyy antaa virtuaalinäppikselle, jonka sanojen ehdotustoiminto on todella hyvä.

Viikon käytön jälkeen fiilikset ovat pääosin positiiviset. Ulkoiselta olemukseltaan puhelin on tyylikäs, sillä otetut kuvat ovat tosi hienoja, puhelinjutut sujuvat vaivatta ja akkukin kestää riittävästi.

Plussat:

 • Muotoilussa N900-fiilis. Varsinkin napit
 • Nopea ja yksinkertainen käyttää
 • Karttasofta. Tuntuu vikkelämmältä kuin N9:n vastaava
 • FM-radio ja FM-lähetin (N900-fiilisx2)
 • Äänet (puhelut sekä musiikki)
 • Kuvausjutut
 • Vaihdettava akku ja muistikortti
 • HDMI-ulostulo

Miinukset:

 • Epäseksikkäät ohjelmat
 • Nettiselain
 • CalDAV-kalenteria ei tueta
 • Painava
 • Spotifyssä ei ole last.fm-tukea!

Älypuhelinranking: N900 > N9 > 808

Categories: 808, N9, N900
Date: 2013-02-20 20:39:59

Akkuvinkku Nokia N9:lle

Akun kesto on yleensä älypuhelimen huonoin ominaisuus. Nokia N9:ssä akku kestää päivän tai hyvällä tuurilla kaksi. Akun kestoa voi parantaa erilaisin konstein.

Näppärä tapa akun keston parantamiseen on Profilematic ja virransäästötila -yhdistelmä. Profilemeticilla tehdään sääntö, että puhelin menee virransäästötilaan, kun se on ollut joutilaana hetken, esimerkiksi 5 tai 10 minuuttia. Tällä tavalla puhelinta voi käyttää helposti parikin päivää ilman latausta. Huonona puolena on tietysti se, ettei puhelin tee joutilaana mitään (esim. hae sähköposteja tai ylläpidä pikaviestiyhteyksiä). Myös ponnahdusikkuna virransäästötilasta poistuttaessa häiritsee hieman. Pelkästään puhelimen virransäästötilaan laittamiseen verrattuna automaattinen Profilematic-sääntö takaa sen, että puhelinta käytettäessä kaikki älypuhelinomaisuudet toimivat.

Categories: N9
Date: 2013-02-03 13:39:53

I think it moved (Pinkit version 3)

Added support for animated GIFs to my reddit image viewer Pinkit for Nokia N9.

Here is the full changelog:

Have fun viewing some random nsfw gifs!

p.s. bonus website: Every animated GIF on Wikipedia

Categories: N9, Pinkit, Programming, English
Date: 2012-12-12 21:40:54

Nexus 7 ensifiiliksiä

Googlen Nexus 7 tabletti tuli eilen postitse. Pari päivää sitä räplänneenä tässä pikaiset ensifiilikset.

Nexus 7 on pieni. Se näyttää pienemmältä kuin videoissa. Pieni koko ei ole miinus, päin vastoin. Ulkomuodolta tabletti on kuin iso Iphone, jonka takapinta tuntuu joltain kumin ja nahan sekoitukselta. Ihan kiva kädessä, mutta turhan painava. Muuten Nexus 7 on halvan oloinen. Varmasti menee aivan palasiksi, jos putoaa pöydältä. Tuntuu, että vehjettä pitää muutenkin käsitellä varoen, ettei se hajoa käsiin.

Nexus 7 ja
Nokia N9

Itselläni ei ollut Androidista tai tableteista tätä ennen kovin paljon kokemuksia, mitä nyt jotain kavereiden laitteita tuli satunnaisesti räplättyä. Yleisesti Nexus 7 vaikuttaa ihan peruspätevältä vehkeeltä. Kaikki toimii. Käyttöliittymä on sulava, muttei käytettävyys ole lähelläkään N9:n tasoa. Androidissa on omat kummallisuutensa, mutta kyllähän niiden kanssa pärjää. Akku näyttää kestävän ihan hyvin. Google Chrome -nettiselain kaipaa lisää hiomista sormikäyttöön, nyt se tuntuu käytännössä samalta kuin pöytäkoneella. Isona plussana ovat Google omat ohjelmat, (sähköposti, verkkosyötteet ja kalenteri) jotka ovat erittäin kivoja käyttää.

Harmittavasti Android-tabletit eivät tue ad-hoc wlan -verkkoja. En siis päässyt heittämällä verkkoon N9:n kautta. Kotona kyllä käyttää mielummin läppäriä, joten matkakäytössä Nexus 7:n verkko pitäisi saada toimimaan. Onneksi talk.maemo.orgista löytyy jo vinkki kuinka N9:n verkkoa voi käyttää vähävirtaisen BlueTooth yhteyden läpi.

Nexus 7 on "ihan kiva" tabletti, jonka avulla pääsee tutustumaan Android-maailman, mutta vähän epäilyttää löytyykö sille kuitenkaan käyttöä.

Categories: Android, Nexus7, N9
Date: 2012-08-24 21:04:26

Lisää ohjelmia N9:lle

Puoli vuotta sitten listasin hyviä ohjelmia Nokia N9:lle. N9 kehittyy ja lisää ohjelmia putkahtelee joka tuutista, joten tässä päivitystä, eli tämän hetken kuumat N9-ohjelmat.

 • Qneptunea. Tosi hyvä Twitter-ohjelma. Hyvän hintainen myös ovikaupassa (10 euroa). Saa ilmaiseksi projektin sivuilta jos haluaa, mutta suosittelen maksamaan, sen verran onnistunut ohjelma kyseessä.
 • Sophie Cam. Efektejä kuviin. Kivasti 60-lukua tarjolla.
 • QuickBeer. Kaljottelu on pop. QuickBeer listaa hyvä oluet ja tarjoaa viivakoodinlukijan oluen ystävien avuksi.
 • A Nice Cuppa. Periaatteessa ohjelma mittaa teen kypsymysaikaa (tms.), mutta toimii erittäin hyvin myös kaikelle muulle. Pitsa 13 minuuttia, ranskalaiset 20.
 • Alkoon. Kompassi lähimpään alkoon sekä tiedot aukioloajoista.
 • Pinkit. Oma ohjelma, joka listaa työpaikalle sopimattomia kuvia suoraan reddit-sijoituksen mukaan, Panoptikos-sivuston hengessä.
 • Mosh. Lagittomat SSH-sessiot mobiiliverkossa. Vaatii jonkin verran säätämistä, mutta on sen arvoista.

Jos ylläoleva lista ei miellytä tai se ei tunnu muuten vaan kattavalta, niin pari hyvää N9-ohjelmia listaavaa sivustoa löytyy Internetistä: N9 Apps ja My-MeeGo.

Categories: N9
Date: 2012-07-15 00:09:58

Ohjelmia N9:lle

N9:n ohjelmavalikoima on paljon laajempi kuin N900:n. N900:lla lähes kaikki ohjelmat olivat avoimenlähdekoodin harrastajien tekemiä. N9:lle löytyy harrastelijaprojektien lisäksi myös ihan kivasti kaupallisten toimijoiden tuotoksia, kuten Sports Tracker, Angry Birds ja Voddler. Myös Nokian omat ohjelmat (kartta, sähköposti, kalenteri, selain jne.) ovat todella hyviä. Tässä omat suosikit parin ensimmäisen kuukauden jälkeen.

N9 ohjelmia

 • rsync (suora linkki pakettiin): Ykkösohjelma kuvien, musiikin ja videoiden synkronoitiin tietskarin ja puhelimen välillä. Rsyncin käyttö vaatii hieman komentokehotteen käyttöä, mutta scriptien avulla ruutininaputtelun saa minimoitua.
 • 4squick: Kätevä Foursquare ohjelma. Käyttöliittymä helppokäyttöinen sekä selkeä. Kiva katsoa mitä ympäriltä löytyy.
 • AI:KA: Kalenteriohjelma, joka näyttää ajan nokkelasti piirakkadiagrammina. Ei ihan istu N9:sin graafiseen ilmeeseen valikoiltaan ja on hieman keskeneräinen (esim. CPU-kulutus on kova vaikka taustalla), mutta ainutlaatuinen idea kantaa pahimpien ongelmien yli.
 • Spotify: N9:n Spotify on hieman outolintu. Se on Nokian itsensä tekemä. Ohjelma toimii hyvin. Se ei kuitenkaan ole ihan yhtä magee kuin N9:n oma musasoittin, joten erillisen ohjelman sijaan olisin toivonut Spotify-toiminallisuuden lisäämistä N9:n musiikkiohjelmaan.
 • MusiKloud: Todella hyvin tehty SoundCloud-ohjelma. Uuden musiikin löytäminen on hauskaa.
 • Maemo Scrobbler: Last.fm ja Libre.fm scrobblaus N9 omaan musiikkisoittimeen. Valitettavasti ohjelmasta uupuu vielä graafinen asetusten teko. Onneksi käyttäjänimen ja salasanan kirjoittaminen tekstitiedostoon ei ole kovin vaikeaa.
 • Egg Timer: Kello ruuanlaittoon. Ei kovin hyvä, mutta valitettavasti parempaa ei ole tullut vastaan.

Vaikkei N9:n ohjelmatarjonta päätä huimaa, niin mitään erityistä en ole jäänyt kaipaamaan. Kehittäminen N9:lle Nokian Qt SDK:lla on kuitenkin sen verran helppoa, että pari omaa räpellystä on jo tehtynä. Kunhan saan ne vielä viimeisteltyä, niin maailmanvalloitus voi alkaa.

Categories: N9
Date: 2012-01-08 21:48:05

Nokia N9

Nokia N9 on pitkän odotuksen jälkeen kädessä. Tässä ensifiiliksiä sekä jäähyväiset maailman parhaalle puhelimelle (N900).

N900 on palvellut erittäin hyvin kaksi vuotta. Se on ehdottomasti paras puhelin (vai mikä taskutietokone nyt olikaan) mitä olen koskaan käyttänyt. Silti on tullut aika jättää hyvästit. Miksi? Nokian seuraava Linux-puhelin on vihdoin tullut, eli N9. Se ei missään nimessä ole N900:aa vastaava laite, mutta elämä on lyhyt ja vaihtelu virkistää. Välillä täytyy testata uusia juttuja.

http://23.fi/kuvat/nokiat.jpg

N900 on tarjonnut Linuxin taskussa, vieläpä Debianiin pohjautuvan. Tällaiselle Debian-nörtille se on ollut unelmien täyttymys. Nyt kun on pari päivää ollut käytössä N900:n henkinen seuraaja, niin päätin listata tähän puhelimien eroja sekä tunteita kummastakin.

N9 ensivaikutelma on ristiriitainen. Ulkoisesti puhelin on ihan törkeen siisti. Se näyttää hyvältä sekä sopii käteen. Ohjelmisto on sen sijaan vähän huteran tuntuinen. Mikään ei ole suoraan huonoa, mutta aika monesta paikasta paistaa sellainen pieni viimeistelyn puute. Välillä ohjelma ei toimi heti näppäilyn jälkeen (esim. asetusvalikko), tai sitten jotain pitää vaan tökkiä useasti ennen kuin lähtee päälle (esim. viestin kirjoittamisessa virtuaalinäppiksen esiin saaminen). Näiltä osin softapuoli on kuitenkin N900-käyttäjälle tuttua. Nokia varmaan korjaa pikkuvirheitä tulevissa ohjelmistopäivityksissään. N9:ssä on sovelluskehittäjän tila, joka lisää terminaalin ohjelmavalikkoon, sekä käynnistää ssh-palvelimen puhelimeen. Alkuräpellyksen jälkeen loppuilta menikin ssh:lla pöytäkoneelta puhelinta räplätessä. Konepellin alla N9:ssä on samanlainen Linux-ympäristö kuin N900:ssa.

Lopulta N9 tuntuu ihan erilaiselta kuin N900. Ei paremmalta tai huonommalta. Ajattelin kuitenkin käyttää vain yhtä puhelinta, joten tässä pieni vertailulista parin päivän käyttökokemusten perusteella:

N9:ssä parempaa

 • Pienempi
 • Näytönsäästäjässä kello ja ilmoitukset
 • Kuvaaminen ja gallerian käyttö huomattavasti jouhevampaa
 • Tosi siisti "design" softien ulkonäössä
 • Musaohjelma (last.fm-tuki harmittavasti vielä uupuu)
 • Puhelimen SSH-palveli toimii paremmin
 • Terminaaliohjelma
 • Sähköpostiohjelma
 • Puhelintoiminnot

N900:ssa parempaa

 • Näppis
 • Ohjelmien sulkeminen ja vaihtaminen helpompaa
 • Opera mobile -webbiselain pesee N9:n oletusselaimen
 • Viestit-näkymä parempi
 • Joitain terminaaliohjelmia helpompi käyttää (esim. mutt)

Pienistä puutteista huolimatta N9:ä käyttää todella mielellään. Parin vuoden N900-käytön jälkeen tuntuu se pirteältä ja uudelta, mutta silti etäisesti tutulta.

Categories: Avoin, Jabber, Debian, N900, N9
Date: 2011-10-14 22:42:43