Unity of Command

Steam-pelikauppa tuli vihdoin Linuxille. Tietenkin sieltä täytyi heti jotain ostaa. Oma Linux-rauta on sen verran vanhaa, ettei aivan uusimmat 3D-räiskinnät oikein toimi. Strategiapeli Unity of Command oli julkaisualennuksessa, vaati vähän koneelta ja vaikutti hyvältä.

Unity of Command Ubuntulla

Tyyliltään Unity of Command on hyvin lähellä perus sotalautapelejä, kuten Tide of Ironia. Vaikeusaste on kohdallaan, sillä skenaarioita joutuu pelaamaan useamman kerran, että pääsee läpi. Tide of Ironiin verrattuna mukana joukkojen huoltoketju, jota täytyy ylläpitää. Jos huoltoketju katkeaa ja yksikkö jää vihollislinjojen taakse, ei se jaksa sotia pitkään. Parin pelin jälkeen täytyy todeta, että Unity of Command on täyden viiden tähden strategiapeli.

Categories: Pelit, Lautapelit, Ubuntu
Date: 2013-02-23 17:40:24

Elder Sign: Omens

Fantasy Flight Games on kunnostautunut videopelirintamalla ja tehnyt mukaelman omasta Elder Sign -lautapelistään Android-ja Iphone-alustoille. Pelin kotisivun mukaan videopeliversio on virtaviivaistettu versio lautapelistä. En ole valitettavasti päässyt alkuperäisversiota testaamaan, mutta videopeli on erinomainen.

Peruspeli sijoittuu Arkhamin museoon, jossa selvitetään puzzlepelimäisiä tehtäviä. Kuvasto on tuttua Fantasy Flightin aikaisemmista Cthulhu-aiheisista peleistä (Cthulhu-korttipeli, Arkham Horror, Mansions of Madness jne.). Kuvia on hieman lisäkäsitelty elävimmiksi. Esimerkiksi pieniä animaatioita on lisätty. Pääosin pelin grafiikka on kuitenkin pelkkiä kuvia. Ulkoasu on kuitenkin todella hieno.

Elder Sign: Omens Nexus 7:lla

Pelimekaniikka on lautapelimäinen. Elder Sign: Omens:iin pääse heti sisään, jos on pelannut Fantasy Flightin lautapelejä. Satunnaisesta Angry Birds -pelaajasta peli voi tuntua aluksi vaikealta, mutta perusmekaniikan oppii muutamassa minuutissa. Jokainen pelikerta on osittain satunnainen, joten pelattava ei lopu heti kesken. Fantasy Flight Games on julkaissut peliin (tuttuun tyyliinsä) jo kaksi lisäosaa. Peruspelin tavoin myös lisäosat ovat erittäin hyviä.

Koska Elder Sign: Omens on lähes täydellinen peli, täytyy toivoa, että Fantasy Flight Games laajentaa tarjontaansa digitaalisten pelien saralla.

Date: 2012-10-21 18:56:17

Mansions of Madness -lautapeli

Fantasy Flight Games syytää mielenkiintoisia lautapelejä kovalla tahdilla ulos. Arkham Horror lämmittelyn vanavedessä ilmestyi viime vuonna Cthulhu-aiheinen Mansions of Madness. Noste pelin ympärillä oli kova, joten tietysti se piti hankkia kokoelmiin.

Mansions of Madnessin peliasetelma on hieman kummallinen. Pelisessiot ovat seikkailuja, joissa yksi pelaaja on vihollinen ja muut tutkijoita. Tutkijat yrittävät selvittää seikkailun juonen. Vihollispelaaja asettelee esteitä tutkijoiden tielle. Peruspaketissa seikkailuja on 5, joista jokainen sijoittuu johonkin kartanoon.

Mansions of Madness

Peliä on varsin jouheva pelata, kunhan pelilaudan saa ensin kasattua. Kuten muissakin Fantasy Flight Gamesin peleissä, myös Mansions of Madnessissä on hirveä määrä erilaisia kortteja ja muita pelinappuloita. Vihollispelaajan tehtävänä on kasata kartanot, joka on yleensä todella tuskaista. Yksikin virhe pelilaudan asettelemisessa pilaa pelisession. Tässä vaiheessa joutuu siis olemaan tarkkana. Alkuaskartelun jälkeen peliä on kyllä tosi kiva pelata. Peliporukkamme pelitahdilla paketin 5 seikkailua eivät ole vielä kuluneet loppuun, mutta jos vähäänkään useammin pelailisi, niin tylsäksi kävisi. Peli onkin rakennettu helposti laajennettavaksi ja Fantasy Flight Games on jo julkaissutkin siihen lisämateriaalia.

Categories: Pelit, Cthulhu, Lautapelit
Date: 2012-01-02 22:07:41

Tannhäuser -lautapeli

Tuli hommattua Tannhäuser -lautapeli. Tannhäuser on alunperin ranskalainen peli, jonka Fantasy Flight Games on kääntänyt englanniksi. Peli sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa ensimmäinen maailmansota ei koskaan loppunut. Pelissä elellään 1940-lukua. Peruslaatikossa on liitoutuneiden ja saksalaisten joukot. Lisäosissa lupaavat mukaan sotimaan ainakin venäläisiä. Lajityypiltää Tannhäuser taitaa olla jotain tosi kevyttä strategiaa.

Pari ensimmäistä testipeliä on takana. Pelin jälkeen jäi vähän ristiriitainen tunnelma. Pelissä tulevat tarvikkeet, kuten kaksi karttaa, tavarat, hahmolomakkeet ja pikku-ukot, ovat siistejä. Säännötkin vaikuttavat hyviltä. Peli käyttää Pathfinder-systeemiä, jossa kartoilla on erivärisiä polkuja, joita pitkin ukot kävelee ja ampuu. Perusideana on se, että vain samanvärisellä pollulla olevia ukkoja voi ampua. Kaikesta huolimatta Tannhäuserista tuntui jäävän uupumaan jotain. Ehkä yksinkertaiset säännöt ja useat nopanheitot jättävät sattumalle liikaa varaan. Pelissä ei oikein pääse syntymään tunnetta, että hallitsisi tilannetta.

Itseasissa, kun vähän pohtii, niin pelin keveys ei nyt loppuen lopuksi hirveästi haittaa. Tuskin tätä tulee satoja kertoja pelattua. Vaikka testipelejen jälkimaku oli vähän epäileva, niin täytyy varmaan silti hakea ensimmäinen lisäosa Operation Novgorod omaan hyllyyn ja antaa vasta sen jälkeen lopullinen tuomio.

Categories: Pelit, Lautapelit
Date: 2008-07-21 22:14:37