Lisää verkkovirtaa etusivulle

23.fi:n etusivulle on lisätty viimeiset muutokset wikistä ja blogin RSS-virta. Suorat linkit virtoihin löytyy oransssin ikonin alta. Virrat on toteutettu hienosti XMLHttpRequestia käyttäen, joten ne eivät estä muuta sivua latautumasta. Periaatteessa etusivulle voisi nyt lisätä minkätahansa verkkovirran, mutta ei tehdä siitä liian ruuhkaista.

Seuraava tehtävä olisi varmaan tehdä wikille joku järkevä CSS-tyylitiedosto.

Categories: 23
Date: 2008-02-19 23:29:38

Vanha Wiki pois

Vanha Mediawiki-asennus jätettiin alunperin osoitteessa 23.fi/vanha, jotta sieltä saataisiin kaikki tekstit turvallisesti uuteen Wikiin. Nyt näyttäisi siltä, että kaikki on vihdoin siirretty, joten suljen pääsyn vanhaan Wikiin. Jos jotain kriittistä jäi sinne, niin sisältö on vielä saavutettavissa.

Oddmuse on muuten toiminut erinomaisesti. Sivut latautuvat nopeammin ja koko moottori on paljon yksinkertaisempi kuin Mediawiki. Kun on aikaa ja halua, niin myös Oddmusen saa helposti oman näköisekseen. Esimerkkejä muokatuista Oddmuse-asennuksista löytyy Oddmusen Users-sivulta.

Categories: 23
Date: 2007-07-18 23:29:38

Wiki-moottorin vaihto (taas vaihteeksi)

Mediawiki on ihan hyvä wiki. Harmi vaan, että se on myös Wikipedian käytössä, sillä se tekee siitä oivallisen hakkeroinnin kohteen. Mitä enemmän näkyvyyttä sitä enemmän murtoyrityksiä. 23-sivulla on ollut tähän asti käytössä juuri tuo mediwiki. Mediawikin asennuksessa on myös aika paljon omia virityksiä wikimoottoriin. Tämä on koitunut ongelmaksi, sillä mediawikiä pitää tietoturvasyistä päivittää sangen usein. Omat säädöt pitää tehdä melkein joka päivityksen yhteydessä alusta asti uudestaa, joka ei ole kovin kivaa. Tästä syystä päätin vaihtaa mediwikin johonkin muuhun wikiin. Nopsan arviointikierroksen jälkeen näytti siltä, että Oddmuse-wiki on kivoin. 23 pyörii siis nykyään sen päällä. Vanha mediawiki-wiki löytyy vielä osoitteesta http://23.fi/vanha/Etusivu. Kaikki artikkelit pitäisi olla jo uudessa wikissä, mutta jos jotain sattuu puuttuumaan, niin tuolta niitä saa kopioitua uuteen wikiin. Jos Oddmuse-wikimoottori koituu jostain syystä kelvottomaksi, niin on aivan helppo palata takaisin Mediawikiin.

Oddmuse on hieman erilainen kuin Mediwiki. Eroja ja ohjeita uuden wikin käytöstä löytyy Ohje-sivulta sitten kun niitä sinne jaksetaan koota.

Categories: 23
Date: 2007-05-28 00:29:38

Mediawiki 1.9.3

23sen taustalla pyörivä wikimoottori Mediawiki päivitettiin äsken versioon 1.9.3. Päivitys meni suhteellisen kivuttomasti, vaikka 23sessa onkin aika paljon omia purkkaviritelmiä. Ongelmia on lähinnä tuottanut php5:sen tarve ja hienot urlit. No, kumpikin säätö näyttäisi nyt toimivan, joten ei hätää. Jos joku alasivu, joka ei Mediawikiä käytä, jäi matkanvarrella pois, niin laitetaan takaisin heti, kun joku huomauttaa asiasta. Myös muista ilmenevistä ongelmista saa kertoa.

Mediawikin päivittäminen on aika työläs operaatio, kun wiki on tällä tavalla muokattu omiin tarpeisiin. Täytyy joskus selvitellä olisiko sivusto jonkun muun wikimoottorin avulla helpommin ylläpidettävissä. Mieluiten sellainen, jossa ei ole tietokantaa. Ehdokkaita näyttäisi tällä hetkellä olevan ikiwiki, DokuWiki, MoinMoin ja Oddmuse. Täytyy varmaan jostain ensin keksiä parseri, jolla saisi näppärästi automaattisesti Mediwikistä sivut ulos ja suoraan noihin muihin wikeihin.

Categories: 23
Date: 2007-02-24 23:29:38