Google Reader lopetti ja miten siitä selvittiin

Luin Google Readerin kautta paria sataa erilaista verkkovirtaa (atom/rss jne.). Harmittavasti Google lopetti Readerin hiljattain. Jokainen varteenotettava teknologiajulkaisu vertaili tästä innostuneena erilaisia rss-lukijoita. Mikään niistä ei kuitenkaan vakuuttanut.

Omat vaatimukset olivat samat kuin Google Readerissäkin, eli jutut pitää olla luettavissa kaikilla mahdollisilla laitteilla ja lukuhistoria täytyy säilyä. Erilaisten kokeilujen jälkeen päädyin yllättävän hyvään ja yksinkertaiseen ratkaisuun. Rakentelin ohjelman joka lähettää verkkovirtajutut html-sähköposteina Gmail-osoitteeseeni. Gmailiin vain oma tunniste jutuille. Varsinkin Androidin Gmail-ohjelmassa juttuja lukee jopa näppärämmin kuin Google Readerin kautta. Luetun artikkelin voi näppäristi pyyhkäistä pois ja seuraava lukematon tulee esille. Myös muut sähköpostiohjelmat ovat toimineet hyvin (mm. Mutt, 808:n symbian postiohjelma ja gmailin webbiliittymä).

Käytännössä virtojen lukuohjelma käyttää Pythonilla tehtyä feedparser-kirjastoa. Se ylläpitää tilaa nähdyistä artikkeleista. Kun uusi artikkeli nähdään, lähetetään se linuxin mail-ohjelmalla sähköpostilla Gmail-osoiteeseeni. Ratkaisussa oli jonkun verran askartelua, mutta lopputulos on erittäin toimiva.

Categories: Python
Date: 2013-07-19 14:10:26