Elder Sign: Omens

Fantasy Flight Games on kunnostautunut videopelirintamalla ja tehnyt mukaelman omasta Elder Sign -lautapelistään Android-ja Iphone-alustoille. Pelin kotisivun mukaan videopeliversio on virtaviivaistettu versio lautapelistä. En ole valitettavasti päässyt alkuperäisversiota testaamaan, mutta videopeli on erinomainen.

Peruspeli sijoittuu Arkhamin museoon, jossa selvitetään puzzlepelimäisiä tehtäviä. Kuvasto on tuttua Fantasy Flightin aikaisemmista Cthulhu-aiheisista peleistä (Cthulhu-korttipeli, Arkham Horror, Mansions of Madness jne.). Kuvia on hieman lisäkäsitelty elävimmiksi. Esimerkiksi pieniä animaatioita on lisätty. Pääosin pelin grafiikka on kuitenkin pelkkiä kuvia. Ulkoasu on kuitenkin todella hieno.

Elder Sign: Omens Nexus 7:lla

Pelimekaniikka on lautapelimäinen. Elder Sign: Omens:iin pääse heti sisään, jos on pelannut Fantasy Flightin lautapelejä. Satunnaisesta Angry Birds -pelaajasta peli voi tuntua aluksi vaikealta, mutta perusmekaniikan oppii muutamassa minuutissa. Jokainen pelikerta on osittain satunnainen, joten pelattava ei lopu heti kesken. Fantasy Flight Games on julkaissut peliin (tuttuun tyyliinsä) jo kaksi lisäosaa. Peruspelin tavoin myös lisäosat ovat erittäin hyviä.

Koska Elder Sign: Omens on lähes täydellinen peli, täytyy toivoa, että Fantasy Flight Games laajentaa tarjontaansa digitaalisten pelien saralla.

Date: 2012-10-21 18:56:17

Short URLs

I am adding short URLs for Kukkaisvoima. Every blog entry will have an unique [1] five or six character base62 [2] encoded URL. Actually crc32 checksum does not guarantee uniqueness, but since it is calculated from the entry filename, one can always rename the entry file, if collision should happen (not very likely). I will enable it here while developing, so URLS will change to shorter ones (RSS feed spam possible).

[1] calculated with crc32 checksum

[2] base64 without + and /

Categories: Kukkaisvoima, English
Date: 2012-10-06 23:23:00