Nexus 7 ensifiiliksiä

Googlen Nexus 7 tabletti tuli eilen postitse. Pari päivää sitä räplänneenä tässä pikaiset ensifiilikset.

Nexus 7 on pieni. Se näyttää pienemmältä kuin videoissa. Pieni koko ei ole miinus, päin vastoin. Ulkomuodolta tabletti on kuin iso Iphone, jonka takapinta tuntuu joltain kumin ja nahan sekoitukselta. Ihan kiva kädessä, mutta turhan painava. Muuten Nexus 7 on halvan oloinen. Varmasti menee aivan palasiksi, jos putoaa pöydältä. Tuntuu, että vehjettä pitää muutenkin käsitellä varoen, ettei se hajoa käsiin.

Nexus 7 ja
Nokia N9

Itselläni ei ollut Androidista tai tableteista tätä ennen kovin paljon kokemuksia, mitä nyt jotain kavereiden laitteita tuli satunnaisesti räplättyä. Yleisesti Nexus 7 vaikuttaa ihan peruspätevältä vehkeeltä. Kaikki toimii. Käyttöliittymä on sulava, muttei käytettävyys ole lähelläkään N9:n tasoa. Androidissa on omat kummallisuutensa, mutta kyllähän niiden kanssa pärjää. Akku näyttää kestävän ihan hyvin. Google Chrome -nettiselain kaipaa lisää hiomista sormikäyttöön, nyt se tuntuu käytännössä samalta kuin pöytäkoneella. Isona plussana ovat Google omat ohjelmat, (sähköposti, verkkosyötteet ja kalenteri) jotka ovat erittäin kivoja käyttää.

Harmittavasti Android-tabletit eivät tue ad-hoc wlan -verkkoja. En siis päässyt heittämällä verkkoon N9:n kautta. Kotona kyllä käyttää mielummin läppäriä, joten matkakäytössä Nexus 7:n verkko pitäisi saada toimimaan. Onneksi talk.maemo.orgista löytyy jo vinkki kuinka N9:n verkkoa voi käyttää vähävirtaisen BlueTooth yhteyden läpi.

Nexus 7 on "ihan kiva" tabletti, jonka avulla pääsee tutustumaan Android-maailman, mutta vähän epäilyttää löytyykö sille kuitenkaan käyttöä.

Categories: Android, Nexus7, N9
Date: 2012-08-24 21:04:26