Lucky Number (Kukkaisvoima version 13)

When adding the feed icon, I accidentally used relative path for the image file. That resulted in feed icon not showing all the time on default installs. It shows always on this blog, as I have some url rewrite magic going on. Fixed that and released version 13.

For those who are interested the full source code changes of version 13 can be inspected at github.

Categories: Kukkaisvoima
Date: 2012-01-18 22:29:37

Anno est omen (Kukkaisvoima version 12)

Released new version of Kukkaisvoima with lots of little neat stuff. This is the sidebar release, since most of the new functionality is there. Archive entries (months, years) and categories will now have Javascript visibility toggling. There is also finally RSS icon for all entries and for each category.

In addition to more visible changes, I also streamlined the dates and refactored some internals. I had more drastic changes in mind, such as cleaner URLs and changing categories to tags (just for shorter name, nothing else), but left those to next version. I also worked with the CSS a little, but did the changes only to this blog, not to Kukkaisvoima repository. I might update the default CSS later, but in the meantime here is a link to this site's CSS.

For those who are interested the full source code changes of version 12 can be inspected at github.

Categories: Kukkaisvoima
Date: 2012-01-15 12:01:37

Ohjelmia N9:lle

N9:n ohjelmavalikoima on paljon laajempi kuin N900:n. N900:lla lähes kaikki ohjelmat olivat avoimenlähdekoodin harrastajien tekemiä. N9:lle löytyy harrastelijaprojektien lisäksi myös ihan kivasti kaupallisten toimijoiden tuotoksia, kuten Sports Tracker, Angry Birds ja Voddler. Myös Nokian omat ohjelmat (kartta, sähköposti, kalenteri, selain jne.) ovat todella hyviä. Tässä omat suosikit parin ensimmäisen kuukauden jälkeen.

N9 ohjelmia

 • rsync (suora linkki pakettiin): Ykkösohjelma kuvien, musiikin ja videoiden synkronoitiin tietskarin ja puhelimen välillä. Rsyncin käyttö vaatii hieman komentokehotteen käyttöä, mutta scriptien avulla ruutininaputtelun saa minimoitua.
 • 4squick: Kätevä Foursquare ohjelma. Käyttöliittymä helppokäyttöinen sekä selkeä. Kiva katsoa mitä ympäriltä löytyy.
 • AI:KA: Kalenteriohjelma, joka näyttää ajan nokkelasti piirakkadiagrammina. Ei ihan istu N9:sin graafiseen ilmeeseen valikoiltaan ja on hieman keskeneräinen (esim. CPU-kulutus on kova vaikka taustalla), mutta ainutlaatuinen idea kantaa pahimpien ongelmien yli.
 • Spotify: N9:n Spotify on hieman outolintu. Se on Nokian itsensä tekemä. Ohjelma toimii hyvin. Se ei kuitenkaan ole ihan yhtä magee kuin N9:n oma musasoittin, joten erillisen ohjelman sijaan olisin toivonut Spotify-toiminallisuuden lisäämistä N9:n musiikkiohjelmaan.
 • MusiKloud: Todella hyvin tehty SoundCloud-ohjelma. Uuden musiikin löytäminen on hauskaa.
 • Maemo Scrobbler: Last.fm ja Libre.fm scrobblaus N9 omaan musiikkisoittimeen. Valitettavasti ohjelmasta uupuu vielä graafinen asetusten teko. Onneksi käyttäjänimen ja salasanan kirjoittaminen tekstitiedostoon ei ole kovin vaikeaa.
 • Egg Timer: Kello ruuanlaittoon. Ei kovin hyvä, mutta valitettavasti parempaa ei ole tullut vastaan.

Vaikkei N9:n ohjelmatarjonta päätä huimaa, niin mitään erityistä en ole jäänyt kaipaamaan. Kehittäminen N9:lle Nokian Qt SDK:lla on kuitenkin sen verran helppoa, että pari omaa räpellystä on jo tehtynä. Kunhan saan ne vielä viimeisteltyä, niin maailmanvalloitus voi alkaa.

Categories: N9
Date: 2012-01-08 21:48:05

Mansions of Madness -lautapeli

Fantasy Flight Games syytää mielenkiintoisia lautapelejä kovalla tahdilla ulos. Arkham Horror lämmittelyn vanavedessä ilmestyi viime vuonna Cthulhu-aiheinen Mansions of Madness. Noste pelin ympärillä oli kova, joten tietysti se piti hankkia kokoelmiin.

Mansions of Madnessin peliasetelma on hieman kummallinen. Pelisessiot ovat seikkailuja, joissa yksi pelaaja on vihollinen ja muut tutkijoita. Tutkijat yrittävät selvittää seikkailun juonen. Vihollispelaaja asettelee esteitä tutkijoiden tielle. Peruspaketissa seikkailuja on 5, joista jokainen sijoittuu johonkin kartanoon.

Mansions of Madness

Peliä on varsin jouheva pelata, kunhan pelilaudan saa ensin kasattua. Kuten muissakin Fantasy Flight Gamesin peleissä, myös Mansions of Madnessissä on hirveä määrä erilaisia kortteja ja muita pelinappuloita. Vihollispelaajan tehtävänä on kasata kartanot, joka on yleensä todella tuskaista. Yksikin virhe pelilaudan asettelemisessa pilaa pelisession. Tässä vaiheessa joutuu siis olemaan tarkkana. Alkuaskartelun jälkeen peliä on kyllä tosi kiva pelata. Peliporukkamme pelitahdilla paketin 5 seikkailua eivät ole vielä kuluneet loppuun, mutta jos vähäänkään useammin pelailisi, niin tylsäksi kävisi. Peli onkin rakennettu helposti laajennettavaksi ja Fantasy Flight Games on jo julkaissutkin siihen lisämateriaalia.

Categories: Pelit, Cthulhu, Lautapelit
Date: 2012-01-02 22:07:41

Vuoden 2011 parhaat

Viime vuoden tapaan on näin vuoden alussa hyvä listata menneen vuoden parhaat levyt, leffat, pelit ja teknologiat. Vuosi 2011 oli vähän hissukampi musiikkijulkaisujen kanssa, mutta leffoja sekä muita tapahtumia oli sitten sitäkin enemmän.

Levyt

Mitään todella tajuntaa räjäyttävää vuonna 2011 ei tullut. Itseasissa tuli kuunneltua varsin paljon 2010 julkaistuja levyjä. Vuoden 2011 parhaat levyt:

 • Peaking Lights – 936: Leppoisia biisejä hyvillä koukuilla
 • Jay-Jay Johanson – Spellbound: Tunnelmamusiikkia
 • Asa Masa - Jou Jou. Erinomaiset Jätkäjätkät-julkaisut vievät vähän huomiota, mutta Jou Jou on silti kelpo levy.
 • Puscifer - Conditions of My Parole: Ei ihan yllä edellisen levyn tasolle, mutta silti hyvä.

Peaking Lights - 936

Leffat

Leffavuotena 2011 oli hyvä. Isoin pettymys oli Sucker Punch. Ohjaaja Zack Snyder oli aikaisemmin onnistunut erittäin hyvin. Nyt Snyder meni täysin metsään, taisi yrittää hieman liikaa. Onneksi muut onnistuivatkin sitten vähän paremmin.

Klovni

Pelit

Vuoden 2012 ehdoton kohokohta pelisaralla oli (ja on edelleen) Skyrim. Vanhalle roolipelaajalle peli on lähes täydellinen. Tunnelma on hyvä ja maastoista vuoria lukuunottamatta tulee koti-Suomi mieleen. Pohjalainen hahmoni takoo omat aseensa, käyttää kahdenkäden miekkaa ja keräilee sieniä.

Muita kohokohtia oli Capcomin viimein ulos puskema Ultimate Marvel vs. Capcom, RuneQuestin kuudennen laitoksen julkistaminen ja Mansions of Madness pelit Littoisissa sekä ja Tide of Iron sessiot Tampereella.

Tide of Ironia
Tampereella

Teknologiat

Vuoden pettymys ja samalla yllättäjä oli Nokia. Microsoft-kumppanuus masensi kovasti, mutta samaan aikaan N9 oli todella onnistunut älypuhelin. Kirjoittelinkin N9:stä jo pätkän aikaisemmin. Parin ensimmäisen kuukauden jälkeen tunnelmat ovat edelleen katossa ja pidänkin N9:stä paljon enemmän kuin ensi alkuun arvelin.

Kuten viime vuonna ennustelin oli Bitcoin vuoden alussa kovassa nousussa. Kurssi kävikin todella korkealla, mutta lopulta arvo romahti. Nyt ollaan taas uudessa nousussa. Uskon, että tämä p2p-valuutta jaksaa vielä yllättää vuoden 2012 mittaan useasti.

Categories: Ajankuva
Date: 2012-01-01 12:26:47