Blogs powered by Kukkaisvoima in 2011

Two years ago I blogged about blogs powered by Kukkaisvoima. Someone might have noticed that none of the links in that post work anymore. So I thought it would be nice to see if there are any Kukkaisvoima blogs around at the start of year 2011. As it turns out, there are quite a few. Here are some links found with google:

It is really refreshing to see how much customization has been made to different Kukkaisvoima installations. If you have Kukkaisvoima Blog not listed above, feel free to post link to comments!

Kukkaisvoima 10 is shaping nicely and will hopefully be released in couple of months. Biggest change is better comments, but there are also some cleanups in the code. Changes made after version 9 can be seen at Kukkaisvoima's commit history page on GitHub.

Categories: Kukkaisvoima
Date: 2011-01-09 15:16:56

Lenovo ThinkPad x201i

Pöytäkone oli temppuillut jo pidemmän aikaan. Yksi ongelmallinen komponentti oli SSD-levy, jota en ollut jaksanut päivittää. Hetken hintojen ja komponenttejen vertailun jälkeen päätin, etten jaksa päivittää pöytäkonetta, sillä se olisi taas johtanut kaikkien komponenttejen uusimiseen. Kokemusta oli erinomaisesta Lenovon x61s läppäristä. Lueskelin netistä, että x201i on sen jatkaja, erona on vain laajakuvanäyttö. Suurimmassa osassa ThinkPadeissa on Intelin komponentteja, joihin on yleensä hyvä Linux-tuki. Linux-käyttäjänä tämä on iso ostokriteeri.

Lenovon x-sarjalaiset ovat aika hyvissä hinnoissa, mutta yllätyksenä sopuhinnalla sai halpismallin x201i:stä. Speksit: i3-370M 2048MB 320GB. Ihan tarpeeksi hyvät mulle. Käyttötarkoitus: nettisurffiminen, musan kuuntelu, viestittely ja koodaus. Vähän pelotti mainoskuvissa näkynyt jenkkityylinen pieni Enter-näppäin. Huojennukseksi suominäppiksellä varustetussa versiossa Enter on normaalin kokoinen. Ensivaikutelma oli pienehkö pettymys. x201i on paljon isompi kuin x61s, jos olisin tämän tilatessa tiennyt, niin olisin varmaan jostain kaivanut uuden x61s:n. Typerä laajakuvanäyttö leventää läppäriä tosi paljon. Lisäksi näytön ympärillä on surureunat ja näytön laatu ei ole lähelläkään x61s:n näyttöä. Suurin pettymys on kuitenkin VGA-portin tai Intelin HD graphics näytönohjaimen laatu. Kun kuva on ulkoisessa näytössä on signallissa aina välillä pientä viivettä. Normaalissa käytössä sitä ei huomaan, mutta esim. liikkuvaa kuvaa ei voi oikein katsoa. Samaa ongelmaa ei ole x61s:ssä.

Vasemmalla x201i, oikealla x61s

Debianin Netinstall toimi aivan ongelmitta, siis jopa kaikki "läppäriominasuudet". Kaiken hyödyn irtiottaminen Intelin näytönohjaimesta vaati kuitenkin aikamoista säätämistä. Kernel sekä liuta muita komponentteja vaati päivittämistä. Lopputulos oli kuitenkin vaapi-kiihdytetty mplayer.

Loppuen lopuksi läppäri on kyllä tosi kiva, kevyt ja tarpeeksi pieni, vaikkei kuitenkaan yhtä pieni kuin x61s. Tehot riittävät hyvin omaan käyttöön, mutta VGA-ulostulon sijaan olis saanut olla joku nykyaisempi tekniikka. Isoin asia on tietysti se, että Linux-käytössä x201i toimii hyvin.

Categories: Debian, Avoin
Date: 2011-01-08 22:02:05

Vuoden 2010 parhaat

Vuoden lopussa on hauska lueskella joka puolelta erilaisia listoja kuluneen vuoden parhaista jutuista. Kaikki tuntuvat listaavan kaikenlaista hömppää, mitä vuoden aikana on sattunut ja tapahtunut. Mäkin haluun. Vuodessa ehtii ja vuosi 2010 olikin erittäin vaihdikas. Saas nähdä jatkaako 2011 samalla linjalla.

Levyt

Vuonna 2010 tuli ulos paljon keskinkertaista heviä ja naislaululla varustettua elektroa. Spotifyn ansiosta tuli kahlattua ihan hirveä määrä eri genrejen musiikkia läpi. Varsinkin nyt vuoden lopussa on kiva kuunnella erilaisia top-listoja ja löytää loputkin hittilevyt jotka on tullut vahingossa ohitettua. Tässä kuitenkin vuoden ehdottomasti viisi parasta levyä (ei järjestyksessä).

Kvelertakin levyn kansi

Leffat

Elokuvavuotena 2010 oli aika keskinkertainen. Kovasti odotettu Inception petti hieman, joten se ei valittettavasti mahtunut 2010 vuoden top viiteen.

Machete juliste

Teknologiat

Nettimaksaminen alkaa olla jo siinä vaiheessa, että jopa vaihtoehtoiset järjestelmät perinteisten pankki-ja luottokorttisiirtojen ohella nostavat päätään. Varsinkin Wikileaks-tukiskandaalit herättivät paljon keskustelua perinteisten luottokorttiyritysten luotettavuudesta. Veikkaan, että buumi jatkuu myös ensi vuonna.

Bitcoin

Categories: Ajankuva
Date: 2011-01-02 21:58:01