ANSI colors in Python

It is nice to have colors in modern Linux shell. Colors in bash scripts are quite common, but coloring Python script output is just as easy. Colors in shell are done with ANSI escape codes. Here is an example code snippet on how to get started with ANSI colors in Python.

Continue reading...

Date: 2012-11-01, 5 years and 235 days ago

Simple text applet for Ubuntu's Unity panel

Since upgrading Debian left me with broken X, I tried to use Ubuntu for couple of days. I have to confess that Unity is a nice piece of software. On Debian I have nice setup with awesome window manager (framework!) that displays line of text on the panel. I wanted to have the same on functionality with Unity. It was not that hard.

Continue reading...

Categories: Ubuntu, Avoin, Debian, English
Date: 2012-09-30, 5 years and 267 days ago

Event based Jabber/XMPP bot

Some time ago I wrote superb Jabber/XMPP client based on the ideas of even more superb IRC client ii. I named the client jj and put the source code to github. Since then me and my friends have been using jj for our Jabber MUC (multiuser chat room, something like channel in IRC). And it has been serving us nicely.

Continue reading...

Categories: Jabber, English, Jj, Avoin
Date: 2012-07-13, 5 years and 346 days ago

Nokia N9

Nokia N9 on pitkän odotuksen jälkeen kädessä. Tässä ensifiiliksiä sekä jäähyväiset maailman parhaalle puhelimelle (N900).

Continue reading...

Categories: Avoin, Jabber, Debian, N900, N9
Date: 2011-10-14, 6 years and 254 days ago

Lenovo ThinkPad x201i

Pöytäkone oli temppuillut jo pidemmän aikaan. Yksi ongelmallinen komponentti oli SSD-levy, jota en ollut jaksanut päivittää. Hetken hintojen ja komponenttejen vertailun jälkeen päätin, etten jaksa päivittää pöytäkonetta, sillä se olisi taas johtanut kaikkien komponenttejen uusimiseen. Kokemusta oli erinomaisesta Lenovon x61s läppäristä. Lueskelin netistä, että x201i on sen jatkaja, erona on vain laajakuvanäyttö. Suurimmassa osassa ThinkPadeissa on Intelin komponentteja, joihin on yleensä hyvä Linux-tuki. Linux-käyttäjänä tämä on iso ostokriteeri.

Continue reading...

Categories: Debian, Avoin
Date: 2011-01-08, 7 years and 168 days ago

Vuosi N900:sen kanssa

Nyt on vuosi Nokian N900-puhelimen kanssa takana, vai pitäisikö sanoa taskutietokoneen. Internetistä löytyy hirveästi kitinää Nokian Linux-puhelimesta, joten tasapuolisuuden nimissä päätin hieman avautua omista kokemuksistani. Aluksi oli pieniä pelkoja kuinka näyttö ja akku kestäisivät joka päiväisessä käytössä. Nyt voin helpottuneena todeta, että erittäin hyvin. Näyttö on vielä lähes kuin uusi ja vaikka puhelinta joutuukin joka yö lataamaan, ei jatkuva latailu rasita läheskään yhtä paljon kuin arvelin. Sitä paitsi hyvinä aikoina akku on kestänyt jopa kolme päivää.

Continue reading...

Categories: Avoin, Ajankuva, N900
Date: 2010-11-28, 7 years and 209 days ago

Mietteitä Linuxin musiikkisoittimista

Musiikin kuuntelu Linuxilla ei ole aivan kivutonta. Monia hyviä mp3-soittimia löytyy, mutta jokaisessa soittimessa tuntuu olevan pieniä puutteita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana monta soitinta on tullut ja mennyt. XMMS oli hyvä 2000-luvun taitteessa. Pikkuhiljaa se kuitenkin kuoli pois. Vuosi 2006 oli KDE-soittimen Amarokin kulta-aika, kunnes kehittäjät päättivät kirjoittaa koko roska uudestaan ja suututtivat käyttäjät vaikea käyttöisellä 2.0 versiolla. Amarokin ja XMMS:n jättämiä reikiä paikkaamaan on koodailtu iso kasa puolivalmiita soittimia joissa on pari hyvää idea, tai sitten kauheita megasoittimia, joissa on taas tuki kaikella mahdollisille.

Continue reading...

Categories: Avoin, N900
Date: 2010-10-17, 7 years and 251 days ago

Jabberin ääni-ja videopuhelut Empathy-pikaviestimellä

Nokia N900 tukee suoraan puhelimesta Jabber-puheluita ja Jabber-videopuheluita, joten oli aika testailla miten puhelut toimivat muiden ohjelmien kanssa. Tällä hetkellä Jingle-tuki, joka on siis Jabberin VOIP-teknologia, on jo aika monessa Jabber-ohjelmassa. Nopean tutkimisen jälkeen kuitenkin selvisi, että valmis tuki ääni-sekä videopuheluille Linuxissa on vain Pidginissä, Empathyssä ja Coccinellassa. Muissa ohjelmissa Jingle on vasta kehitysversiossa. Esimerkiksi lempparipikaviestimessäni Gajimissa tukea vielä kovasti kehitellään. Päätin testailla Empathyllä, sillä se tuntuu olevan kovassa huudossa nykyään, on jopa päätynyt Ubuntun ja Gnomen viralliseksi pikaviestimeksi.

Continue reading...

Categories: Jabber, Debian, Avoin, N900
Date: 2010-06-03, 8 years and 22 days ago

Käyttökokemuksia N900-puhelimesta

N900-kännykkä on ollut pari viikkoa käytössä, joten tässä jotain ajatuksia Nokian ensimmäisestä Linux-puhelimesta, vai mikä taskutietokone viralliselta nimeltä nyt onkaan. Kooste tulevasta jupinasta: ihan paras laite, jos isohko koko ja Debian Linux-tausta ei nosta verenpainetta.

Continue reading...

Categories: Avoin, Jabber, N900
Date: 2009-12-19, 8 years and 188 days ago

Jabber: Ollako vai eikö olla

Jabber-aktiivi Peter Saint-Andre kävi Floss Weekly podcastin vieraana. Lähetys oli ihan mielenkiintoista kuunneltavaa. Valitettavasti se ei antanut kovinkaan mairittelevaa kuvaa Jabber-projektista. Pikemminkin haastattelun pohjalta sai juuri sen kuvan, mitä olin jo pelännytkin. Jabber sekä XMPP ovat kummatkin vähän väliinputoajan roolissa tällä hetkellä. Lupaukset ovat suuret, mutta tuntuu, ettei vahvuuksia osata käyttää ollenkan hyväksi. Koko ohjelman ajan Saint-Andre välttelee kysymystä siitä, mihin Jabber ja XMPP olisi sopiva. Kaikenlaisia tulevaisuudenkuvia kyllä heitelläään ilmaan, muttei mitään konkreettista uskalleta sanoa. Saint-Andre ei suostu myöntämään, että Jabber olisi pikaviestiprotokolla, pikemminkin hän painottaa kokoajan, että kyseessä on laajennettava XML-yhdyskäytävä. Sinänsä mielipide on ymmärrettävä, muttei se kyllä tee hyvää Jabberille.

Continue reading...

Categories: Jabber, Avoin
Date: 2008-12-11, 9 years and 196 days ago